En sommer i sunnhetens fortegn

Vi liker å slå et slag for sunnhet, mosjon og aktivitet, og ønsker å anbefale seg som tar sommerferie om å ha disse tre verdiene i bakhodet hele tiden. Sommerferien er ofte en tid da man slipper seg litt bakpå og tar livet med ro, og det er det naturligvis ingenting feil med! Men husk også på at det går an å mosjonere litt for å holde kroppen i form og dermed være sprek igjen når arbeidet begynner igjen.

VI anbefaler derfor at du tar med deg sykkelen på ferie i år og bruker den aktivt for å holde kroppen din vedlike. Vi snakker naturligvis ikke om å trene så svetten spruter eller blodsmaken pipler frem i munnhulen, men rett og slett at du holder deg litt aktiv! Kroppen din vil føles så mye bedre da, og du vil få litt ekstra energi som vil hjelpe deg med å gjøre alt arbeidet lettere! Folk har med seg sykkelen overalt og det er nesten ikke grenser for hva man kan bruke den til, og det er viktig å ha en slik innstilling til livet.

Nordmenn blir i dårligere og dårligere form, og hva det er som gjør dette er soleklart: det er for liten aktivitet å spore! Vi er blitt litt for late og litt for sedate, og når vi er det så er veien kort til kroppslig forfall. Det koster så lite å holde seg i sving og kroppen stram og god!

Vi ønsker på ingen måte å bidra til trenings- eller slankehysteri, men en halvtimes aktivitet om dagen er faktisk tilstrekkelig. En liten lett joggetur, en liten trimtur langs en sti eller til en postkasse, en liten sykkeltur på skogsveien… slike ting er tilstrekkelig og vi ønsker rett og slett bare å tipse deg om ikke å glemme dette selv om det er ferie. I sommerferien unner man seg kanskje litt ekstra og da er det også lett å få et par kilo ekstra også – ingen feil med det altså – men tenk i hvert fall over hvordan du kan holde kroppen aktiv også i sommermånedene.