Faste slanking – en test av vannfaste slanking i 5 dager – Januar 2018

Faste fasting slanking

Vannfaste og slanking – vil det fungere?

Undertegnede hadde som nyttårsforsett å forsøke å gå ned i vekt, og da omtrent 10 kilo. Jeg vet at jeg er en liten jojo-slanker, men for et par år siden klarte jeg å gå ned fra 87 kilo til 72 kilo – noe som jeg var strålende fornøyd med.

Dette siste året har jeg sakte men nokså sikkert beveget meg oppover igjen, og for noen måneder siden bikket jeg atter en gang over 80 kilo igjen – og ved årsskiftet 2017/2018 var jeg 82 kilo.

I går leste jeg en artikkel om såkalt vannfaste slanking – en slags detox kur hvor man holder seg til vann i omkring 5 dager. Dette skal visstnok sette fart på fettforbrenningen etter 3-4 dager uten fast føde.

Jeg bestemte meg for å prøve!

Tirsdag 3. januar 2018 – Dag 1 av forsøket

Jeg begynte ikke dette prosjektet på morgenen, men egentlig litt utpå dagen. Jeg tok en pose Nutrilett dag omtrent kl. 10.00, og like etter leste jeg den nevnte artikkelen. Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve faste slanking!

Så offisielt sett startet jeg i går kl. 10.00.

Mine opplevelser
Dagen gikk egentlig helt fint, og jeg slet ikke med noe spesielt. Unnet meg litt Cola Light på kvelden mens vi så noen episoder med Vikings. Dessverre ble det litt for mange episoder så jeg kom meg ikke i seng før 0130! Med tanke på at jeg begynner mine arbeidsdager 0530 så var ikke dette optimalt, og jeg vet at man må ha godt med søvn for å gå ned i vekt.

Kjente meg litt småsulten på kvelden, men ikke noe som var vanskelig eller som førte til at jeg ble fristet til å ta meg mat. Jeg hadde dog sovet en solid middagshvil ettersom jeg var litt sliten etter første dag på jobb etter ferien, og dette førte til at det tok lang tid før jeg sovnet på natta.

Onsdag 4. januar 2018 – Dag 2 av forsøket

Min manglende søvn er altså langt i fra optimalt og da klokka ringte 0520 i dag var det ikke fritt for at jeg var trøtt.

Med stor spenning gikk jeg på badevekten, men det hadde dessverre ikke skjedd så veldig mye akkurat. Nåla sto fortsatt på 82 kilo, men jeg er egentlig ikke så veldig overrasket. Som sagt ble det lite søvn og så har jeg nok drukket rundt 3 liter vann – og det veier jo litt det også. Forventer dog å se resultater i morgen tidlig når jeg går på vekta.

Rent mentalt føler jeg meg litt lett i hodet, men det kan meget vel også skyldes lite søvn. Regner derfor med at denne dagen kan bli noe tyngre enn gårdagen både med tanke på sultfølelse og tretthet. I kveld blir det tidlig til sengs – det kan jeg garantere!

Det blir spennende å se hvordan jeg reagerer når det skal lages middag i dag…

Oppdateres fortløpende!


Lær litt mer om fasting i denne videoen: