Èn ting er helt sikkert: det finnes flere idretter her i verden enn langrenn, og selv om vi her på berget liker å anse oss som verdens beste langrennsnasjon så er det jo et faktum at idretten er veldig liten. Så liten er den faktisk at det egentlig ikke er noen stor prestasjon å være så god.

Hadde vi snakket om en verdensomspennende idrett så hadde vi aldri vært i toppen, og det er jo akkurat slik det er i andre sporter. Det er sjelden vi finner nordmenn i idretter som har stor utbredelse og det er bare noen få unntak som gjelder her. Ett av dem er ishockey og her har vi faktisk en nordmann som er i toppen, og da snakker vi naturligvis om Zuccarello. Han gjør det meget bra og vi må selvsagt også trekke frem Andreas Martinsen – to nordmenn i verdens tøffeste hockeyliga.

Vi har også en annen idrett som vokser ekstremt fort, nemlig MMA. Men her er vi litt usikre på hva vi synes: brutaliteten er så stor i denne sporten at vi nærmest vegrer oss for å kalle det idrett. VI har en nordmann der også som gjør seg bemerket, nemlig Emil Weber Meek – også kalt for Valhalla. Han fikk søkelyset på seg for alvor da han knocket brasilianske Parhales flatt ut i løpet av 45 sekunder av tittelkampen sin, og dette åpnet dørene for at Meek kan kjempe i UFC – det største og beste forbundet innenfor MMA.

Er MMA en idrett eller er det rett og slett en organisert slåsskamp? Vi er veldig i tvil, og med den totale mangelen på regler (tilsynelatende) så er det ikke snakk om noe annet enn at dette er meget omstridt. At man kan hamre løs på hverandre i så stor grad mens man for eksempel ligger nede er veldig spesielt å se på, og nesten på grensen til vemmelig.

Men som sagt: idretten er i enorm vekst og interessen vokser kjapt i Norge også – takket være Meek, og kanskje legenden Conor McGregor! Fascinerende er det i alle fall uansett.