Skisporten står som kjent utrolig sterkt her i Norge og det er vel mer eller mindre sant som man sier det; at vi er født med ski på beina. Vel, kanskje ikke helt, men at skisporten er sterkt forankret i den norske folkesjelen er det ingen som helst tvil om.

Interessen varierer naturligvis og mens noen unner seg noen turer mens påskesolen står på, er det derimot andre som knapt kan vente på at den første snøen har lagt seg før skiene klikkes på og man stuper ut i skisporet med en hodelykt på seg. Den variable interessen sørger naturligvis også for forskjeller når det kommer til interessen for utstyr, og mens mange nøyer seg med et par billige smørefrie ski så vil andre kjøpe det beste av det beste – selv om man strengt tatt opererer på amatørnivå. Dette med utstyrshysteri kjenner vi selvsagt også igjen fra andre idretter, og da ønsker vi spesielt å trekke frem sykkelinteressen i Norge. Ski er riktignok en noe billigere idrett hvis vi tenker på det rent utstyrstekniske, men det er ingen tvil – et par profesjonelle ski og staver, med topp sko og bindinger koster ganske mye penger.

Det er derfor mange som velger å kjøpe dette på avbetaling og som villig vekk drar kredittkortet for å komme i mål med ønskedrømmen sin. Dette er det for såvidt ingenting i galt med, men da er det viktig at man klarer å betale for de pengene man har lånt. Husk at et par gode skøyteski lett kan koste godt over 5.000 kroner, et par bindinger over 1000 kroner mens skoene også kan bikke 4-5000 kroner! I tillegg er det mange som ønsker å gå på ski på sommeren også, og da må man ha en dugelig rulleskipakke, og en slik koster gjerne også rundt 5.000 kroner. Og da har vi ikke engang tatt med treningsklærne i regnestykket! At det kan koste er derfor mildt sagt en underdrivelse…

Hvis du har vært litt for frisk i frasparket, for å bruke et slikt begrep, så kan du løse inn den dyre kredittkortgjelden din på en enkel men effektiv måte og erstatte den med et lån som sørger for at du får billigere månedsutgifter. Husk at idrett er veldig bra og at ski kanskje er den beste treningsformen av dem alle, og er du veldig aktiv er det faktisk viktig at du har skikkelig utstyr.