Mye av gleden knyttet til det å gå på ski er at man har godt utstyr, og det er ingen tvil om at det ‘syndes’ mye i norske hjem i så måte.

Å gå på ski skal være en morsom opplevelse og det skal være givende og inspirerende å trimme på denne måten. Har man godt utstyr er det ingen tvil om at man får en mye bedre opplevelse enn om man går på dårlig utstyr. Det vanligste for folk flest er å gå med smørefrie skier, men hvis du først har prøvd smøreski kan vi nærmest garantere at du aldri vil vende tilbake. Opplevelsen er helt annerledes og det er jo morsomt å få respons i form av større fart når man langer ut!

Men det er oss voksne – har du tenkt på barna dine? Barnas skiglede ødelegges når de ikke får fart og det er fart som og spenning som sørger for at de synes det er morsomt å gå på ski. Å seile i fra ungene i nedoverbakkene bare fordi de har dårligere ski er ingen god følelse for verken deg eller ungene. Har du mange barn og synes slikt utstyr er dyrt så er det faktisk bedre at du kryper til korset og tar opp et helt enkelt men veldig nyttig forbrukslån slik at du får muligheten til å gi dem den gleden som ski fortjener å gi et menneske. Skulle du mot formodning være svensk og sitte med samme problemet så kan jeg anbefale at du stikker innom Lånemäklaren.se i stedet for. Det er samme opplegget, men bare for svensker.

Smøreski til barn

Det skal være moro å gå på ski – kjøp smøreski til barna!

Det er jo ingen tvil om at slikt utstyr kan være kostbart, og det er heller ingen tvil om at det vil føre til merarbeid for deg i form av smøring, skraping, smøring, skraping og smøring – igjen og igjen! Men denne jobben må du bare ta på deg, du har en fordømt plikt å gi dine unger en god skiopplevelse, for det er som kjent ingen som helst tvil om at ski er en fantastisk aktivitet for familien å gjøre sammen!

Jeg har en onkel som er skifantast og som har gått langrenn og konkurranser i massevis av år, og han sa følgende til meg: ‘du må ordne ordentlig utstyr til ungene, ellers er det ikke noe moro å gå på ski.’ Som sagt så gjort, og i år fikk alle ungene våre splitter nytt skiutstyr, og det har vært en ubetinget suksess.

Det har blitt mye arbeid og smøring på meg, ja, men det får jeg igjen for i form av null klaging på dårlig glid. Litt problemer med feste har vi hatt, men det har ikke vært et negativt ord å høre – og det forteller ikke så rent lite om takknemligheten deres. Takken får jeg også når jeg ser smilene og de frydefulle hylene når de suser ned bakkene.

Men når det er sagt: smøreski til veldig små barn trenger ikke nødvendigvis å være noen suksess, så her må man naturligvis bruke hodet og finne ut når den riktige tiden er inne. Våre er fra 12 og oppover, så det var utvilsomt en suksess.

Vel, vel – det var dagens skitips fra denne kanten – lykke til på turen!