Sprintkometen Johannes Høsflot Klæbo

Det er vel ingen som helst tvil om at Norge har hatt en ledende posisjon når det kommer til sprint i en årrekke, selv om det har vært noen hederlige unntak inn i mellom.

Dette hegemoniet har vi tatt tilbake, og det med brask og bram – og årsaken til det: Johannes Høsflot Klæbo!

Turboprinsen!

Johannes Høsflot Klæbo har vel mildt sagt nærmest revolusjonert skisporten, både innenfor sprint og vanlig langrenn, og har imponert en hel skiinteressert verden. Han slo for alvor gjennom i fjor, men har åpnet 2017-sesongen som et monster og har følgelig vunnet alt som er mulig å vinne.

Sprinten han kjørte forrige helg, klassisk stil altså, var så imponerende at ingen hadde sett maken før. Det var faktisk såpass overlegent at man spekulerer i om han faktisk ødelegger sporten! Sistnevnte påstand ble sleng ut av den italienske sprinteren Federico Pellegrino, som selv har vært overlegen en god stund nå.

Hvorfor skal vi skrike etter Northug når vi har fått en ny turboprins!

Imponerte voldsomt på 30 kilometeren

Nå sist helg imponerte Klæbo kolossalt på 30 kilometer med skibytte, og hang med ledergruppen helt til den siste bakken. Da satte Martin Johnsrud Sundby inn et rykk og fikk 6 sekunder ned til den nye kometen. Det som skjedde derifra og inn til mål var intet mindre enn fantastisk å bevitne på skjermen.

Klæbo klarte å akselerere på toppen og kjørte en fantastisk sving ned den påfølgende bakken, og i løpet av noen få meter var forspranget til Sundby nede i kun 2 sekunder! Derifra var det ingen som var i tvil om hvor dette ville ende, og som forventet parkerte unggutten Sundby på oppløpet.

Tar pause

Nå skal Klæbo ta seg en pause i en måneds tid fra konkurranser, og skal i denne perioden konsentrere seg om å trene. Kan han virkelig bli bedre enn dette? Vel, tiden vil vise om dette er mulig, men det er vel ingen overdrivelse å si at vi gleder oss enormt til OL i Sør-Korea – men det er ikke sikkert at motstanderne gjør det samme!