Svenskene får mer å tenke på!

Akkurat for øyeblikket har svenskene langt mer å tenke på enn utfordringene i skiløypa – nå er det fullstendig fotballkrise i vårt blågule naboland!

Sverige gikk altså på den største smellen på hjemmebane siden VM-finalen mot Brasil i 1958! Det lar seg virkelig høre, og er det virkelig slik at skadefryd er bedre enn ingen fryd? Nei, vi skal kanskje ikke godte oss over svenskenes misære all den tid vi ikke har så mange meritter å slå i bordet med på fotballfronten – og i hvert fall ikke med antall sluttspill. Nå er vi imidlertid nærmere enn hva vi har vært på lenge og det må vi nesten få lov til å glede oss over. Vi har to meget viktige kamper igjen, altså mot Malta hjemme og Italia borte, og dette kommer til å bli to helt fantastiske oppgjør som vi virkelig gleder oss til.

Det er vel nærmest et folkekrav om at vi skal nedsable Malta på hjemmebane, men vi frykter at dette kan komme til å bli en riktig så vanskelig kamp. De parkerer nok bussen og da blir det vår jobb å bryte dem behørig ned – men noen målfest har vi ikke troen på i dette tilfellet.

Når det gjelder Italia så er naturligvis dette den aller vanskeligste oppgaven å hanskes med. Hvordan dette går er høyst usikkert, men fra et nøytralt ståsted er det vel ingen tvil om at Italia er store favoritter. Men; vi så nemlig Italia – Bulgaria, og de asurblå imponerte ingen, så vi er av den bestemte oppfatningen at om man en eller annen gang skal slå Italia på bortebane, så er det i dette tilfellet. Nå fikk også en av deres mest sentrale spillere en utvisning i forrige kamp og må derfor stå over kampen mot Norge, og dette er naturligvis svært gode nyheter.

Så kjære svensker: opp med hodet – det kan fort gå bra!