Når man skal kjøpe ski til sine barn eller til seg selv er dette ingen enkel oppgave – det vet alle som har prøvd. Men: for de som elsker ski så er opplevelsen av skiene utrolig viktig, og det å ha en god opplevelse kan være forskjellen på om man spenner på seg skiene eller ikke en kveld når lysene i løypa er tent.

For det første: når barna har kommet opp i mellomtrinnet og ungdomsskolen er det én ting som gjelder: de smørefrie skiene skal forkastes! Undertegnede har en meget skiinteressert onkel som en gang sa følgende: hvis barna ikke har godt skiutstyr dreper du interessen.

NB! Vil du ha billigere julegaver? Stikk innom denne bloggen for å få gode tips.

Det er ingenting som er så demotiverende som å renne ned en slak bakke på smørefrie ski. Ungene hører den velkjente duringen fra sålene på skiene og må omtrent stake seg ned bakkene. Hvor er moroa med det? Da er det faktisk bedre at de må slite seg opp bakkene på litt bakglatte smøreski og heller kunne nyte farta i bakken nedover!

Men; smøreski er jo litt dyrere enn andre ski, og når du kjøper en pakke så må du tenke på at det er bedre å tenke at skiene blir litt dyrere enn hva du kanskje hadde tenkt. For når det gjelder ski, så får du faktisk akkurat dét som du betaler for! Husk også på at skistaver aldri er inkludert i skipakken, og ordentlige staver er på ingen måte noen billig investering. Tenk minimum 500 kroner her for å få et par staver som ikke oppfører seg som kokt spaghetti når de skal stake.

I tillegg kommer skiposer, smøreskrin og annet utstyr som skal gjøre skituren til en fornøyelse fremfor tortur.

Så når du har brukt dine hardt opptjente penger på skiutstyr til hele familien er det bare én ting å gjøre: kryss fingrene for blåføre og kom dere ut i løypa!