SEO i 2022 – ikke sprint men langdistanse løp

Generelt

Det finnes så absolutt ting man kan gjøre for å få ting til å gå fort innen SEO faget, men de aller fleste kjappe løsningene har gjerne fryktelig dårlige følger litt lengre ned langs veien. Mange av disse teknikkene for raske resultater kalles gjerne Black Hat SEO på godt engelsk. På Norsk omtales det gjerne som å jukse seg til toppen av listene. Skal vi bruke langrenns-uttrykk, blir det noe som doping.

Jeg har drevet med SEO siden midten av nittitallet, så jeg har sett mange kjappe løsninger komme og gå. Skal jeg gi deg ett råd for hvordan du kaprer og beholder en høy plassering for bloggen, nettbutikken eller firmapresentasjonen din på Google, så er det å være forsiktig og tålmodig i alt du gjør.

SEO er en langdistanseøvelse i motsetning til en kort sprint. Og det er nettopp dette med at ting tar tid som gjør det så vanskelig å jobbe med kunder i forhold til SEO. De vil gjerne ha raske resultater, og pusher derfor på for at det skal bli en sprint ut av det hele. Om de i tillegg har svært begrensede budsjetter, vil de gjerne få panikk hele tiden.

Vi jobber ikke med utålmodige kunder. Har man ikke tid til å vente på at resultatene skal komme, så gjør man ikke ting riktig. Du som kunde av en SEO ekspert må være villig til å vente både ett og to år før du kan forvente en topp-plassering for et søkeord med hard konkurranse. Ikke bare må du vente, men du må også være villig til å implementere de endringene vi ser er nødvendige. Og du må gjøre dette nøyaktig som vi sier det må gjøres. Det kan ikke gjøres halvhjertet.

Å komme til toppen av søkeresultatene på Google eller Bing er vanskelig nok som det er, så et tett og godt samarbeid mellom deg og din SEO ekspert er helt nødvendig.

SEO krever mer og mer tålmodighet

SEO i 2022 handler mye mer om tålmodighet og å jobbe med de lange linjene innen markedsføring enn noen gang før. Google lanserer konstant nye oppdateringer, og vi som jobber med dette må henge med så godt vi kan. Derfor må man også i større og større grad konsentrere seg om hva man ønsker å jobbe med, i motsetning til å spre seg for tynt. Igjen, SEO er et langdistanseløp og ingen kjapp sprint opp i søkeresultatene.

Det blir spennende å se hvordan dette domenet vi akkurat har kjøpt oppfører seg. Denne posten er en liten testpost for å sjekke hvor mye lenkejuice vi får fra alle de gamle lenkene som fremdeles peker til domenet fra ulike kilder. Det er jo mulig at domenet har såpass mye kraft fremdeles at det bli en liten sprint ut av det?

Google’s nyttig innhold oppdatering i august 2022

Google ruller nå ut en stor oppdatering for engelskspråklige sider. Oppdateringen fokuserer på å få bukt med innhold produsert av kunstig intelligens og ikke et menneske. Jeg kommer til å skrive en egen post på dette, men vil vente med denne posten til jeg har sett mer om hvordan ting slår ut for våre kunder. Det er viktig å ikke prøve å være først med å omtale en så stor oppdatering som denne, men heller samle og analysere data lenge nok – og i stor nok skala til at det er mulig å trekke riktige konklusjoner. Så, jeg venter til magefølelsen min sier at det jeg tror er tilfelle, faktisk er tilfelle. Mønstre som dannes lyver som regel ikke om man bare klarer å forholde seg nøytral til problematikken.

Hva er dine tanker om SEO i 2022?

Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet om du har noe å meddele.

Legg igjen en kommentar

Lest disse?